QUILANDAR
Zamtin är ett land där marken är svårodlad och full av sten. Landskapet bränns om somrarna och översvämmas under vintrarna. Endast några få kilometer från floden Zings kant är marken så pass bördig att grödor kan växa, men detta är långt ifrån tillräckligt för att föda befolkningen. Den stora bergskedjan som definierar landet i väst, består av höga och skarpa klippor där människorna lärt sig att göra det bästa av de svåra förhållandena och skapat sitt hem på bergsväggarna.

Här finns städer uthuggna ur de gråa bergen och stenbrotten är många och djupa. De har fördelen av att kunna odla vissa örter och de saftiga, nästintill oljiga ljusbären som används till både medicin och massageoljor. De sägs kunna lindra smärta i både leder, muskler och hjärta och går endast att odla på bergets sidor.

Zelean, Zamtins huvudstad och hem till kejsaren, är en stad som ringlar sig mellan stenarna i bergen och ut över kanterna. Bergens ojämna ytor gör att staden är svår att ta sig fram igenom annat än till fots. Mellan boningar och odlingarna hänger det långa repbroar som vajar sakta i den milda brisen.

Zeleans befolkning har mot alla odds lyckats odla fram växter och grödor som tar fäste på den skrovliga ytan på stenarna. Svamp, bär och ätbara blommor växer för fullt och täcker sten ytorna, vilket skapar en otroligt vacker och harmonisk atmosfär i staden.

Folket sliter hårt varje dag för att göra det bästa av den svåra miljön. När modet och hoppet sviker behöver de endast blicka ut över bergets slut och skåda de fantastiska vyerna och slätterna som sträcker sig längre än ögat når. Landets kejsare håller veckovisa tal från palatsets balkong som läses över hela landet för de som inte kan höra det själva. Kejsaren uppmanar dem alla att fortsätta arbeta och frodas för det är genom detta värv som de kommer att nå upplysning och komma än närmare sina förfäder.

Styre

Zamtin styrs av deras helige kejsare, “Den Gyllene Tranan”, även kallad väktaren av himlavalvet. Runt halsen bär han nyckeln till det eviga livet och han är ensam kvar av Sun dynastins styre i Zamtin. Kejsaren anses vara gudomligt utsänd för att leda landet. Kejsaren sitter instängd i sitt palats förutom vid de veckovisa talen och får helt förlita sig på sina rådgivares ord om världen. Rådgivarna har allehanda ansvar som att hålla sig uppdaterade på alla de olika delarna viktiga för Zamtin såsom export, import, armén, krigsmateriel, odling och väderlek. Den kejserliga färgen är rött och hans symbol är tranan som helgar landet under sina vingar.

Export / Import

Zamtins största import kommer från Camilia som förser der dem med grödor och frukter så att folket kan överleva sin hårda tillvaro.

I Zamtin kan du få tag på följande varor om du åker dit och handlar: Ljusbär, Ljusbärsolja, jade, opium, Elysium, bambu, sten och té

Zamtin är stor på import av: Silke, siden, bläck, papyrus, keramik, tvål och parfym, frukt och grönt

Traditioner

Zamtins folk håller hårt på gamla traditioner, bland annat skapandet av té. Dessa traditioner följer släktleden och alla stora familjer har en egen signaturblandning. Té är alltså mer än endast en dryck, det är en sed som involverar sinnet och själen likväl örter och val av porslin.

Det ses som olämpligt att dricka från något annat än porslin i Zamtin, då man genom glas kan se in i någons själ och dryckes don gjorda i metall tynger ner ditt inre. Denna vidskepelse tros komma från en period när metall användes och värmen fick koppar och järn att förstöra tésmaken och leda till sjukdom.

Religion/tro

Enligt folket i Zamtin baseras kroppen och sinnets hälsa på den själsliga, därför lägger Zamtins befolkning ner stor tid på daglig meditation och bön. Själen är vad som lever vidare efter livet och därför måste den vårdas med respekt. Utöver meditation och bön används även mycket tryck och akupunktur. Massage, njutning och en grundläggande kunskap om anatomi är grundpelarna i det själsliga arbetet.

Som symbol för själens 7 chakras bär sig Zamtiner alltid med sig något som symboliserar dessa.

Normer

För att hålla landet starkt är Zamtin stora på arrangerade äktenskap och liten tro på “naturlig kärlek”. Man lär sig att älska den som väljs ut åt en, för släkten och rikets skull. Otrohet är något som ses ner på och det finns ett ordspråk myntat att “To keep many courts is to suffer many troubles”.

Detta gör dock att många barn som föds utanför äktenskap eller blir föräldralösa av okänd anledning, säljs när de är små och plockas ofta upp av organisationer till att tränas till kurtisaner, spioner etc i Ruranmar.

Mythos

Himlavalvet och världen innanför denna. Himlavalvet, dit färdas den som anses värdig. Detta sägs ligga bortom världens ände och är en plats för ren tro, hopp och lycka. Som en språngbräda upp mot solen och molnen…

Om du lyckas ta dig till himlavalvet möts du av en prövning att visa din själ ren, och om du mot all förmodan skulle lyckas med detta öppna upp porten som leder in till ett ultimat paradis. Väl där kan din själ uppnå total befrielse, evig lycka och upplysande. Om du misslyckas med din prövning faller din själ åter ner till världen och dina prövningar börjar om.Antal deltagare
-På kommande Lajv-

31


Kommande Lajv
Svältens Våg

06/06 - 08/06

Pris: 400kr
Betala till:
Bg: 5450-5821

Anmäl dig här

Anmäl dig senast
28/4 för intrig
2/6 för mat


Incheck:
6/6
kl 12:00-16:00
Obligatoriskt infomöte:
6/6
kl 16:30
Lajv start:
6/6
kl 19:00

Lajvet Slutar:
9/6
kl 01:00

Se boende
klicka härLajv 2024

Vårlajv 2024
06/06 - 09/06

Höstlajv 2024
26/09 - 29/09

Kontakta oss

arr@havshunger.se

© 2020 Larp Dreams AB
Fatal error captured:
Required parameter $query follows optional parameter $params
In: /customers/c/f/8/havshunger.se/httpd.www/core/database.class.php
Line: 65