QUILANDAR
Quilandar är regionen i väst om Navet. Det är ett kargt slättlandskap med höga berg och stenöken. Det finns vegetation men den är hårt centrerad vid kusten och vissa andra områden.

I Quilandar finns tre riken med snarlik kultur och styre. Dessa riken är:
Camilia - Mittens Rike
Ruranmar - Östra Riket
Zamtin - Västra Riket

Zamtin och Ruranmar är två stora länder som avdelas med den djupa och och breda floden Zing, stor nog för fregatter. I nordväst sträcker sig det ståtliga Zamtin med sina stolta bergspassager och vida slätter. Ruranmar med sitt ömsom odlingsbara och karga landskap och sina höga berg är inte mindre imponerande än sin granne. Det är svårt att säga vilket av dessa rivaliserande länder som medför mest hänförelse av sin grandiositet.

Mitt emellan dessa jättar ligger Camilia, “paradiset”. Ett grönskande och rikt paradis omgivet av murar och den djupa floden Zing. Det är idag svårt att tro att dessa tre länder en gång var förenade i harmoni under ett gemensamt styre.

Konfliker:

Zamtin och Ruranmar har legat i konflikt så länge man kan minnas och ofta är konflikten gällande det tredje riket Camilia. Rivaliteten och krigen har härjat regionen genom århundraden, utan att någon kommer ihåg den egentliga anledning varför det hela startade. Det finns många legender men det sanna skälet är dolt av historien. Länderna är alla beroende av handel mellan varandra för att kunna överleva och de gör detta motvilligt.

Kultur:

Folket i Quilandar strävar efter att leva i mångfald och överflöd trots rikenas svåra livsförhållanden. De har stora samhällsklyftor men det är inget man visar. De fattiga visar sin bästa sida utåt och de rika spelar ner sin rikedom. Det är fult att skryta och påvisa att man är bättre än sina vänner och fränder. Allt du gör är för att nå själslig upplysning, hur du skall nå detta mål är olika för olika länder och traditioner.

Utöver denna strävan har de tre rikena gamla traditioner som ringat långt bak i tiden från när de var en enad nation. Dessa traditioner följer släktleden och ringar vem du är och vart du kommer ifrån.

Historia:

Från början var Quilandar ett enat rike, jorden var bördig, luften frisk och vattnet klart. Sun, sonen från den västra staden Zelean, blev förälskad i dottern Lin av den i öst liggande staden Domira.

De reste långväga för att kunna vara tillsammans och möttes alltid på det mest heliga stället i mitten av de två städerna, deras eget paradis. Deras vilja att dela allt i sina liv, inspirerade folket i Quilandar. De fröjdades åt de två älskarna och när Lin och Sun ingick den mest heliga av ritualer, sägs det att de gav varandra en bit av sin egen själ till den andre.

I år levde de tillsammans i sitt paradis där de skapade sig sitt hem. Det var källan till glädjen, inspirationen och till lyckan i deras liv fram tills den dagen Sun ertappade Lin i en kärleksaffär med en annan… Sun’s värld stannade plötsligt. Där låg hans käraste Lin i gräset inlindad med en annan kvinna. Sun’s hjärta fylldes av avundsjuka och en ilska så rå att den sträckte sig in till hans själ. Han kände sitt hjärta gå sönder och sträckte sig mot det centrum där delen av Lin’s själ vilade, slet den ur sig och kastade bort den att förgöras. Sun lämnade paradiset och sökte sig hem till sina föräldrar och lämnade Lin och hennes älskare kvar.

Den utslitna delen av Lin’s själs förstörelse resulterade i att Lin började bli sjuk. En del av henne hade förstörts och hon försökte söka tröst hos sin älskare men hon såg bara svart och valde att själv ta avstånd från Lin. Lin kände på sig att detta skulle förändra allt och drog sig själv tillbaka till sitt barndomshem i ett försök att läka från smärtan av en ruttnande själ.

Lins lidande fortsatte år in och år ut, hennes utseende murknade och hon var inte längre den skönhet hon en gång varit. Hon levde i skam över sin otrohet men skammen övergick tillslut till ett hat mot Sun och vad han gjort mot hennes dyrbaraste ägodel som hon gett, sin själ. Beslutet om hämnd låg inte långt bort.

Likt den akt Sun begick, slet Lin ut den bit av Sun’s själ hon hade inom sig. Hon skar hans själ i små, små bitar och matade dem till fiskarna i koi-dammen som de haft i sin delade trädgård. Genom hela regionen kunde man höra Suns skrik av smärta som kom av att hans själ åts. När den sista biten av Suns själ försvann brast slutligen deras själsband och tillsammans med det delades även riket itu.

Än i dag härjar “de brutna själarnas krig”, med syfte att ta kontroll över den andres rike. Det sägs att de två älskarna försöker fylla tomrummet den andres själ lämnade med vad som helst som möjligen kan lindra smärtan. Det sägs att deras nästkommande är avskurna och de lever vidare i ensam smärta tills den dagen de åter är hela igen.

Legender:

Det påstås att Lin’s älskade flydde in i den mittersta dalen av Lin och Sun’s paradis, där hon sägs levt ut sitt liv i ensamhet i ett försök att lindra sitt samvete och sona för sitt brott. För att rätta till sitt misstag och rädda riket, påstås det att hon försökte ingå en pakt med en naturande. Men anden såg hennes själviska motiv och straffade henne istället genom att klyva hennes själ i två. Trots detta missöde var hon hängiven till att rätta till sitt misstag. Lins älskade offrade sin sargade själ till marken för att skapa den dröm där hon, Lin och Sun hade kunnat leva tillsammans. Hon etsades fast i marken, hållandes delarna av sin själ som ett offer till de två brutna själarna som slåss till följd av hennes gärningar. Från där hon stod och än står idag, strömmar hennes dröm om ett paradis och ger på så vis Camilia den skönhet och rikedom det har idag.

Inspiration:

Quilandar och dess kultur är inspirerad av östasien, specifikt Japan, Kina och Mongoliet. Deras kultur kretsar kring spiritualism och har stort fokus på den själsliga hälsan. Utöver detta handlar kulturen väldigt mycket om en lyxig tillvaro som kompletteras av mat, dryck, ceremonier och allmänt välbefinnande.

Kläder och utstyrsel baseras på traditionell klädsel från kina och japan, sent 900-1600-tal och dess traditioner.
Inspirations Piratkläder
Inspiration Folkklädsel

Antal deltagare
-På kommande Lajv-

11


Kommande Lajv
Eldens Tid

26/09 - 29/09

Pris: 400kr
Betala till:
Bg: 5450-5821

Anmäl dig här

Anmäl dig senast
11/8 för intrig
22/9 för mat


Incheck:
26/9
kl 12:00-16:00
Obligatoriskt infomöte:
26/9
kl 16:30
Lajv start:
26/9
ca kl 19:00

Lajvet Slutar:
29/9
kl 01:00

Se boende
klicka härLajv 2024

Höstlajv 2024
26/09 - 29/09Lajv 2025

Vårlajv 2025
01/05 - 04/05

Höstlajv 2025
25/09 - 28/09

Kontakta oss

arr@havshunger.se

© 2020 Larp Dreams AB
Fatal error captured:
Required parameter $query follows optional parameter $params
In: /customers/c/f/8/havshunger.se/httpd.www/core/database.class.php
Line: 65