KHADANIA
Khadania

Khadania, “den stora öknen”, ligger i söder och är till största delen täckt av sandöken. Khadanias öknen är skållande het om dagarna och isande kall om nätterna, med få oaser av grönt klart vatten, där vissa är förrädiska för den uttorkade.

Omgivet av Mörkvattnets gröna vågor i väst och det stora havet i öst, så lider Khadania stor brist på färskt vatten och regn, men vid rikets utkanter finner vi mer tropiska öar. Dessa öar har ett mer berikat klimat och vegetation.

I Khadania finns idag två riken:

Shadiya, “Den Vita Tigerns Rike”, även kallat sandens hav. Här regerar sultanen Malaka-Kahina, en stark kvinna som under de senaste åren lagt Shadiyas klaner under sig och fått dem att svära trohet till hennes styre och enat även de avlägsnaste delarna av riket.

Sen finns, Juzur Alfajr, “Gryningsöarna”. Dessa öar består av tre prinsdömen, men trots att de räknas som egna styren så lyder de under sandjätten i väst.

Konflikter:

Khadania regionen ses som en fredlig region men Vita Tigerns rike har under lång tid legat i konflikt med grannlandet Arqél som under flera år försökt invadera. Landremsan mellan dem, dagens Rindra, har varit hett omstritt och krigsdrabbat. Shadierna hoppas nu i och med Rindras självständighet, att få ett slut på konflikterna med Arqél och kunna bedriva handel med Rindra.

Kultur:

Regionen är rik med kultur av färgstark struktur, kryddad mat och livslusta. Överallt uppskattas livfullhet, med dansöser, vild musik och dramatiskt fladdrande plagg.

Att arbeta med händerna är vördat och de som väver nät och mattor ses med stor respekt. Överallt går det att finna intrikata mönster i mosaik, på husväggar och golv eller liknande mönster på lerkrukor och krus. Khadanias byggnader och tidstypiska arkitektur med välvda tak är lätta att känna igen och avmålas ofta i sagor som sprids över hela världen.

Khadania utsmyckar inte bara sina byggnader utan även sig själva. Män som kvinnor markerar sina ögon med khol och klär sig i klirrande, skinande smycken. Befolkningen är stolta över sitt ursprung och smyckar sig många gånger på händer och fötter med samma utsökta dekorationer som återfinns genom landet.

Det finns en stark kultur av gästfrihet, som bottnar i att om man inte hjälps åt, så dör man bland sand öknens djupa dynor. Gemene man bjuder in okända vandrare till sina hem och ser man en främling när man sitter vid sin eld, bjuder man dem att dela kvällsvard.

Den som accepterar en sådan inbjudan accepterar då reglerna om gästfrihet och skall ej dräpa eller stjäla från den som bjudit in.

Historia:

Khadania var originellt ett enat rike med endast ett stort land tillhörande ett folk kallat Khadarerna. Dessa blev under 900-talet överfallna och erövrade av ett annat folk från öst och genom tiderna har Khadanias karta ritats upp med nya gränser om och om igen. Den senaste omritningen skedde vid Shadiyas

Somliga viskar att det är Khadania som kommer att leda världen in i en ny storhetstid.

Legender:

Khadania är fullt av sagor och legender, ofta härledande till mystik och öknens oberäkneliga färdighet.

Inspiration:

Khadania inspireras av östra mellanöstern, specifikt Indien, Nepal och Pakistan. Folket i Shadiya har en förkärlek för lyxartiklar som representerar deras intrikata kultur såsom turbaner, vågade smycken, storartade mönster och tyger i starka färger, samt arbeten i lera, mosaik och silver.

Inspirations Piratkläder
Inspiration Folkklädsel

Antal deltagare
-På kommande Lajv-

11


Kommande Lajv
Eldens Tid

26/09 - 29/09

Pris: 400kr
Betala till:
Bg: 5450-5821

Anmäl dig här

Anmäl dig senast
11/8 för intrig
22/9 för mat


Incheck:
26/9
kl 12:00-16:00
Obligatoriskt infomöte:
26/9
kl 16:30
Lajv start:
26/9
ca kl 19:00

Lajvet Slutar:
29/9
kl 01:00

Se boende
klicka härLajv 2024

Höstlajv 2024
26/09 - 29/09Lajv 2025

Vårlajv 2025
01/05 - 04/05

Höstlajv 2025
25/09 - 28/09

Kontakta oss

arr@havshunger.se

© 2020 Larp Dreams AB
Fatal error captured:
Required parameter $query follows optional parameter $params
In: /customers/c/f/8/havshunger.se/httpd.www/core/database.class.php
Line: 65