SKEPPSTYPER

Olika Typer av skepp
Linjeskeppet, piraternas största skräck. Ägs nästan i enkom av nationernas flottor. De är stora och imponerande och det piratskepp som ger sig i kast med ett linjeskepp kan räkna med att snabbt bli pulveriserad av deras många och tunga kanoner. Linjeskeppen är krigsskepp i allt vad ordet betyder.Fregatten, det största bland piratfartyg, men inte alltid det mest eftertraktade. Fregatten är massiv men saknar manöverutrymmet hos de mindre skeppen, detta tar hon dock igen med massiv eldstyrka och dubbla kanonrader.

Ett stort steg från briggen i eldkraft. Korvetten kan ses ensam eller i täten för en flotta med briggar. Även ensam är korvetten ett stort hot mot handelsskepp. På grund av sin storlek har korvetten svårt att fly från ett misslyckat sjöslag till skillnad från briggen som är smidigare.

Briggen, det klassiska piratskeppet. Den bästa kompromissen mellan hastighet, eldstyrka och manövrering. De flesta pirater håller sig till briggarna och när de tar byten brukar de färdas i grupp. Detta har gett dem öknamnet “Havets vargar”, då de ses som rovdjur i flock.
Smugglares föredragna skepp. Den är smidig och lätt men har fortfarande gott om lastutrymme. De pirater som föredrar snabba utfall och manöverrum väljer ofta skonaren framför briggen.


Ett litet skepp, ibland elakt kallat fiskebåt av andra pirater. Luggern är främst ett spaningsskepp och brukar företräda andra skepp. Den är dock överlägset smidigast och snabbast och kan enkelt gömmas bakom klippor eller annat. De smugglare som fraktar dyr och exklusiv last väljer gärna luggern. Den är dock svår att klara sig med på öppet hav.
Antal deltagare
-På kommande Lajv-

11


Kommande Lajv
Den förlorade sonen

28/09 - 01/10

Pris: 400kr
Betala till:
Bg: 5450-5821

Anmäl dig här

Anmäl dig senast
15/8 för intrig
24/9 för mat


Incheck:
28/9
kl 12:00-16:00
Obligatoriskt infomöte:
28/9
kl 16:30
Lajv start:
28/9
kl 18:00

Lajvet Slutar:
1/10
kl 01:00

Se boende
klicka härLajv 2023


Höstlajv 2023
28/09 - 01/10

Kontakta oss

arr@havshunger.se

© 2020 Larp Dreams AB
Fatal error captured:
Required parameter $query follows optional parameter $params
In: /customers/c/f/8/havshunger.se/httpd.www/core/database.class.php
Line: 65