QUILANDAR
Camilia är “paradiset” som ligger mitt i den stora floden Zing, floden som ringlar sig mellan Ruranmar och Zamtin. Det är en fridfull och grönskande plats där folket lever i lyx och överflöd. I Camilia växer trädgårdarna fulla av olika frukter, örter, grödor och blomster. Platsen kallas ofta för Eden av sina grannländer och trots att landet inte är så stort, så producerar det stora mängder frukt och grönt.

Camilia är en liten ö och runt den slingrar sig en stor mur. Innanför muren ligger en enda stor stad som utgör hela landet. Staden är planerad för att bringa ultimat skönhet och harmoni mellan odlingar och hem. Staden är noga byggd för effektivitet så att vartenda utrymme går att använda. Det finns många legender om den som stadsplanerade Camilia och det går inte att förneka att vem som än gjorde det, var en arkitekt av legendariska mått. Med sin grönska, vita stenmurar och behagfulla trädgårdar är Camilia ett under att beskåda.

Ön är ofta huvudmålet i konflikten mellan Ruranmar och Zamtin, trots att det har sitt eget styre och kultur så tycker de andra länderna att Camilia bör tillhöra dem. Detta har gjort att Camilia alltid varit i position att försvara sig och således utvecklat ett avancerat försvarssystem kring sin mur och ligger i framkant vad gäller både skjutvapen och eldkraftiga kanoner för att skydda sina gränser.

Camilias flagga och symbol är påfågeln. Deras nationalfärg är grönt.

Styre

I det lilla paradis-landet råder en utopisk aristokrati, folket lever jämställt och alla drar sitt strå till stacken. De som är händiga jobbar med hantverk och jordbruk, de kreativa jobbar inom stadens underhållning och kulturbevarande och de lärda styr och håller ordning.

Här finns det bästa filosofiska lärosätet i den kända världen tillika några av de skickligaste inom miniatyrkonst. När livet inte består av en ständig kamp för överlevnad och överfall, kan folkets kreativitet och välstånd blomstra.

Export / import

Då Camilia har ett överflöd av resurser, så har landet byggt upp ett exportavtal med både Zamtin och Ruranmar. Detta är väl fungerande och gynnande för alla parter.

I Camilia kan du få tag på följande varor om du åker dit och handlar: Parfym, bläck, tvål, frukt och grönt, intrikata smycken och konstverk.

Camilia är i stort behov av och importerar: Trä, metaller, sten och krut.

Traditioner

Den största högtiden i landet är firandet av ett nytt år. Detta är fyllt av olika traditioner och firandet genom hela landet är storslaget. Det festas och firas i ett helt dygn och folket lägger stor vikt i att visa uppskattning till sina nära och kära. Hela nyårsfirandet går ut på att helga livet och att ytterligare ett år står inför dörren.

En av de djupaste traditionerna är en klassisk lek kallad “i sanningens tecken”. Leken går ut på att hitta en sanning bland lögner och priset om man vinner är alltid värdefullt. Ofta får vinnaren ta del av en familjehemlighet eller dold kunskap från den förlorande sidan.

Regler: “I Sanningens Tecken” Hitta på tre lögner och lägg in en sanning, berätta dessa för dina medspelare. Din motståndare ska nu gissa vilken av påstående är lögn och vilken är sanningen.

Då alla i samhället gör sin del för att få livet att gå och landet att fungera så anses det rimligt att inte lägga större börda på någon annan än dig själv. Det är inte sällan gäster ber att få hjälpa till med allehanda saker för att underlätta för sina värdar och det är kutym att medta eget matdon så som fat och bägare.

Religon/tro

Enligt folket i Camilia finns naturandar runt omkring dem. Naturandarna är som små gudar och finns i stenar, vattendrag och berg. De är otämjda, lekfulla och farliga. Andarna ska helgas och vördas annars drar de sjukdom och olycka över folket. Det sägs att man kan bilda kontrakt med andarna, men man måste vara på sin vakt då de anser sig ha tolkningsföreträde och det går sällan alltid går riktigt som man velat.

Likt en mal till flamman dras andarna mot civilisationen. Det är viktigt att de inte ska komma innanför tröskeln på huset, då de fastnar inomhus och frenetiskt försöker ta sig ut igen. Detta bringar otur och kaos. Vanliga exempel på det är krossade glas och eld som sprider sig i boendet. Av andens ilska härsknar både vin och mat samt ohyra dras in.

Vid det nya året sker även den årliga reningen av huset, för att jaga ut naturandar som eventuellt fastnat i hemmet. Reningen går ceremoniellt till och det är många element som ska på plats.

Normer

För att behålla Camilias skönhet och närhet till naturen håller alla hem vackra trädgårdar. Trädgårdarna har en förmåga att kännas unika men ändå flytande i hur de angränsar till varandra. Att hjälpa till i varandras trädgårdar och eftersträva perfektion och helhet ses som storsint och det är inte ovanligt att någon man inte känner ber att få hjälpa och delar sin kunskap.

Bad och renlighet ingår i Camilias norm och smuts ses ner på. Detta fyller staden med badhus, varma och kalla källor. Efter ett bad är det en sedvana att smörjas med väldoftande oljor och parfymer gjorda på blommorna från trädgårdarna. Detta gör att hela staden har en renlig och väldoftande atmosfär som i sin tur bidrar till känslan att vara på en nästintill gudomlig plats.

Mytos

Likt Zamtin, tror Camilias befolkning på ett rike i himlen. Skillnader finns dock. Camilias befolkning tror på ett himmelrike du endast kan nå genom att segla uppför vattenfall eller genom att läggas ner i vatten vid din dödstimma. Legenden säger att om en levande lyckas finna detta himlarike så väntar där fler rikedomar än ett skepp någonsin kan bära. Camilias fascination av vatten sägas grunda sig i denna folktro.

En av de som sägs ha lyckats hitta himmelriket och seglade uppför det största vattenfallet på Zingfloden, var en kvinna vid namn Mai. Hon sägs ha hittat vägen och kommit tillbaka, fri från sjukdom och andra kroppsliga plågor. Det sedan länge vita håret, åter svart. Den tärda, säckiga huden nu stram och hon hade ny syn på livet.

Hon spenderade de kommande åren till havs efter hennes återkomst, med att bekämpa en av de största flottorna sett i mannaminne. Med sina tre skepp lyckades hon nedgöra hela flottan och stal deras skatter.

Kort tid efter detta slag försvann hon dock spårlöst. Vissa säger att hon återvände till himlen med sina skatter andra säger att hon sögs ner i havet där hon vilar med sin skatt.Antal deltagare
-På kommande Lajv-

8


Kommande Lajv
Eldens Tid

26/09 - 29/09

Pris: 400kr
Betala till:
Bg: 5450-5821

Anmäl dig här

Anmäl dig senast
11/8 för intrig
22/9 för mat


Incheck:
26/9
kl 12:00-16:00
Obligatoriskt infomöte:
26/9
kl 16:30
Lajv start:
26/9
ca kl 19:00

Lajvet Slutar:
29/9
kl 01:00

Se boende
klicka härLajv 2024

Höstlajv 2024
26/09 - 29/09Lajv 2025

Vårlajv 2025
01/05 - 04/05

Höstlajv 2025
25/09 - 28/09

Kontakta oss

arr@havshunger.se

© 2020 Larp Dreams AB
Fatal error captured:
Required parameter $query follows optional parameter $params
In: /customers/c/f/8/havshunger.se/httpd.www/core/database.class.php
Line: 65