SMUGGLARESmugglare

Önskar du rikedom och ett liv på havet, men utan blodspillan och bordning? Smugglarna far fram över havet i snabba och smidiga skepp, girar den tunna linjen mellan piraternas laglösa värld och tullarnas hårda kontroll. Smugglar livet innebär att balansera på en knivsegg, men för dem som klarar det finns möjligheten till stora rikedomar och en chans att kunna dra sig tillbaka när åldern knackar på. Blodspillan är det dock aldrig garanterat att undkomma, men som smugglare är i alla fall risken mindre...

Vad är en smugglare

En smugglare köper illegal last av pirater och skumrask och säljer den sedan vidare via särskilda kanaler i legitima hamnar. De ger stulen last ett värde och gör att en räd varit värt mödan.

De är de som säljer det som inte får säljas och får tag i saker som är svåra att få tag i. Med det sagt så är de flesta inte sena till att tacka ja till specialbeställningar av särskilda varor eller att frakta personer i lönndom.

Skillnader mellan smugglare och pirater

Där en pirat vill bli känd och ryktbar för sina illdåd, vill en smugglare hålla sig hemlig. De varken bordar eller attackerar andra skepp för att ta deras varor, utan köper hellre dessa från piraterna. En smugglare gör vad denne kan för att upprätthålla sitt goda namn i lagens ögon och använder ofta olika namn till olika sammanhang.

Handel med smugglare

Att förhandla med smugglarna är inte alltid rättframt men ett nödvändigt ont för pirater. I och med att de flesta pirater skulle bli hängda om de for in i en vanlig hamn så är det inte en möjlighet för dem att sälja sitt stöldgods där och även om de kunde så skulle stöldgodset dra till sig misstänksamma blickar och obehagliga frågor.

Vilket skepp har smugglare

Smugglarnas klara favoritskepp är skonaren. Det är snabbt, smidigt och har ändå gott om lastutrymme. Vissa smugglare använder sig också av de mindre briggarna men det hör inte till vanligheten. Ytterligare andra smugglare styr den lilla luggern, ofta de som handlar med få men exklusiva varor som kanske bevakas särskilt av flottan. Luggern är det enda skepp som enkelt går att gömma under till exempel en pils lågt hängande grenar. Den är dock inte speciellt stabil på de stora haven.Antal deltagare
-På kommande Lajv-

11


Kommande Lajv
Eldens Tid

26/09 - 29/09

Pris: 400kr
Betala till:
Bg: 5450-5821

Anmäl dig här

Anmäl dig senast
11/8 för intrig
22/9 för mat


Incheck:
26/9
kl 12:00-16:00
Obligatoriskt infomöte:
26/9
kl 16:30
Lajv start:
26/9
ca kl 19:00

Lajvet Slutar:
29/9
kl 01:00

Se boende
klicka härLajv 2024

Höstlajv 2024
26/09 - 29/09Lajv 2025

Vårlajv 2025
01/05 - 04/05

Höstlajv 2025
25/09 - 28/09

Kontakta oss

arr@havshunger.se

© 2020 Larp Dreams AB
Fatal error captured:
Required parameter $query follows optional parameter $params
In: /customers/c/f/8/havshunger.se/httpd.www/core/database.class.php
Line: 65