GALVOS
Indorra

Indorra är en stark fiskenation med vilda skogar och kuperad terräng. Där skär djupa forsar genom skrovliga berg och tundra. Bland ljung och hedar ligger byar brett isär, men förenas genom socknens tempel, den starkaste knytpunkt Indorras isolerade samhällen har med varandra.

Dúnne-Char är Indorras huvudstad, en stad blandad av gammalt och nytt, trä och sten. Här finns en stor katedral, Kvaltrons huvudsäte, kallad Mór-Noámi. Sedd som ett av världens alla under. I skuggan av dess klocktorn slingrar sig gator täckta av marknadsstånd och liv. Överallt i staden finns små torg med statyer tilldelade helgon och offerplatser i Kvaltrons namn.

Staden har en sällsam skönhet som blandar det vardagliga med det heliga. Där finns människor av alla sorter, alla lika inför helgonens dömande ögon och Kvaltrons dömande hand.

Indorra har starka religiösa rötter kontra de andra länderna i Galvos. Folket står enat i sin tro och monarkin i Indorra regerar enbart med stöd av Kvaltron. Kvalrons ämbetes folk reglerar handeln och håller rika skråmästare tillbaka. Detta ger Indorra ett mer decentraliserat styre, där varje socken har lokala lagar och bestämmelser. Landet lider stora klassklyftor med fattigt folk, rika skråmästare och ännu rikare trossamfund.

Den fattiga massan blickar dock drömskt mot Rindra och deras kamp mot förtryck och den svaga monarkin försöker desperat med alla medel att undertrycka en bubblande revolution innan den sker och samtidigt blidka kyrkans krav.

Styre

Indorra är en svag monarki med decentraliserat styre. Landet styrs av Kvaltrons representanter samt adelsätter med rätt att hålla trupper svurna till dem. De olika områdena har ofta tre skatter, en mot adeln, en mot templen och slutligen en mot kronan. Lagar stiftas nationellt av Kvaltrons representanter och kronan, det finns även lokala lagar stiftade av adeln och godkända av socknens biskop.

Indorras unga monark befinner sig i Lupinslottet i Dúnne-Char och har börjat försöka återta makten. Den unga monarken ser risken i folkets missnöje och försöker stävja en revolution innan den sker.

Indorras gränser hålls stängda och mycket av landets historia och religion är inte vida känt. Detta gör det svårt att nå riket och förstå deras religion och kultur.

Export / import

I Indorra kan du få tag på följande varor om du åker dit och handlar: Trä, päls, statyetter, salt, ylle

Indorra är stor på import av: Guld, marmor, tenn, färgämnen (såsom saffran och kobalt)

Antal deltagare
-På kommande Lajv-

39


Kommande Lajv
Svältens Våg

06/06 - 08/06

Pris: 400kr
Betala till:
Bg: 5450-5821

Anmäl dig här

Anmäl dig senast
28/4 för intrig
2/6 för mat


Incheck:
6/6
kl 12:00-16:00
Obligatoriskt infomöte:
6/6
kl 16:30
Lajv start:
6/6
kl 19:00

Lajvet Slutar:
9/6
kl 01:00

Se boende
klicka härLajv 2024

Vårlajv 2024
06/06 - 09/06

Höstlajv 2024
26/09 - 29/09Lajv 2025

Vårlajv 2025
01/05 - 04/05

Höstlajv 2025
25/09 - 28/09

Kontakta oss

arr@havshunger.se

© 2020 Larp Dreams AB